ADIYAMAN / MERKEZ - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Nis

23 Nisan kapsamında gezi etkinliğimiz yapıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları özellikle sosyal medyada sıkça paylaşılmaya başlandı. Türk Milleti adına gurur ve birlik duygusunun ön planda olacağı bugünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk unutulmayacak. 23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve egemenliğin ilan edildiği bu tarih her yıl aynı çoşkuyla kutlanıyor. 23 Nisan tarihi bu yıl Salı gününe denk gelirken Türkiye’nin dört bir yanında etkinlinliker, konserler ve festivaller düzenleniyor.

Mrt

VATANSEVERLİK  değeri kapsamında şehitlik mezarlığı ziyaret edildi.Müzeye gezi düzenlendi.Şehitlik parkı gezildi.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.

Mrt

Topyekûn savunmanın en önemli unsurlarından biri olan; savaşta, afetlerde, yangınlarda ve diğer arama-kurtarma faaliyetlerinde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan sivil savunma konusuna dikkat çekmek amacıyla her yıl 28 Şubat günü ülkemizde Sivil Savunma Günü olarak kutlanıyor.

2. dönem başı Öğretmenler Kurul Toplantısı yapıldı.

Ock

FAALİYET HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ

1. Sportsal Faaliyetler

2. Halk Oyunları

3. Mavi Bireyler Rehabilitasyon merkezi ziyareti

4. Adıyaman Üniversitesi gezisi

5. Hayvan Barınağı ziyareti

6. ARGE ziyareti

Ock

İş Güvenlik uzmanı Abdulkadir BOZAN Çevresel Risk Faktörleri hakkında seminer verdi.

Ara

TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı ) vakfının katkılarıyla yapılan kapalı spor salonumuz İl Milli Eğitim müdürümüz sayın Ali TOSUN'un katılımıyla   açıldı

Ara

Adıyaman İl  Milli Eğitim müdürümüz sayın Ali TOSUN'un katılımıyla Mehmet Akif Ersoy'u anma proğramı yapıldı.

Kas

Proje kapsamında velilerimize projeyi tanıttık. Veli ve öğrencilerimizle hikaye etkinliği yaptık.

Kas

Ortaokul öğrencilerimize trafik kurallarını öğretmek ve onlarda trafik kültürü oluşturmak amacıyla trafik polislerimizi konuk ettik.

Kas

10 Kasım günleri saat 09.05'te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilmektedir. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye'deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilir. Anıtkabir'de bulunan bayraklar diğer günlerde hiçbir sebeple yarıya indirilmez. Bayrağın sürekli çekili bulunmadığı yerlerde, bayrak önce göndere çekilir; daha sonra da yarıya indirilir.

Kas

Cumhuriyetin ilanı, hukuksal olarak İkinci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 günü gerçekleşen oturumunda Mustafa Kemal'in hazırladığı anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle Türkiye Devleti'nin yönetim şeklinin cumhuriyet olarak belirlenmesidir.