ADIYAMAN / MERKEZ - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Ekm

Başarı değerlendirme komisyonundaki zümre başkanlarıyla toplantı yapıldı. Kazanım değerlendirme sınavında sınıf bazında başarılı olan öğrencilere hediyeler verildi.

Eyl

Bu eğitim programında, çocuk güvenliğinin ne olduğu ve neden bu kadar önemli olduğu, istismar (fiziksel, cinsel, duygusal), ihmal, akran zorbalığı, aile içi şiddet, suça karışma, internet güvenliği, çocukların evde ve okulda güvenliği, engelli çocukların güvenliği gibi çeşitli konuların üzerinde bilgilendirme yapılmıştır.

Eyl

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, milletin gayreti ve vatansever güvenlik güçleri sayesinde 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen ihanet girişimine geçit verilmedi ve asker sivil 253 kişinin örgüt mensuplarınca şehit edildiği darbe girişimi, tüm yurtta yaklaşık 21 saatte kontrol altına alındı.

Eyl

Okulların açılması sadece öğrenciler için değil ülke için de önemli bir zamandır. Ülkenin kalkınması için eğitimli ve donanımlı bireylerin yetişmesi için nitelikli eğitim hizmetleri ülke için olmazsa olmazlardandır.

Eyl

Zümre başkanlarından oluşan başarı değerlendirme Komisyonu ile akademik başarıda öğrenci öğretmen ve veliye düşen sorumluluklar konusunda fikir alışverişi yapılarak kararlar alındı.

Eyl

2023-2024 Eğitim  Öğretim yılında Öğretmenler Kurulu toplantısı yapıldı. Ana sınıfı öğretmenleriyle ayrı toplantı yapıldı. Rehberlik servisimiz  Eğitim Ortamlarında Dijitalleşmenin Sosyal ve Psikolojik Etkileri konulu seminer verdi.

2023 2024 eğitim öğretim yılı Öğretmenler kurulu toplantısı  yapıldı

Ara

YERLİ MALI HAFTASININ AMACI NEDİR?

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.
  •  Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.
  •  Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.
  •  Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak.

Ara

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü 2022-20223 Eğitim Öğretim Yılı  ortaokul erkek öğrenciler arası voleybol turnuvasında okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Dilek KINALI önderliğindeki öğrencilerimiz il 4. sü oldu.Tebrik ederiz

Kas

Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, Atatürk Yılı ilan edilen 1981 yılında 12 Eylül Askerî İdaresi tarafından başlatılmış bir uygulamadır.

24 Kasım 1928 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Millet Mektebi Talimatnamesi'nin 4. maddesi, Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal'i Başmuallim olarak yasalaştırır.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmîleşmişti. Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıl dönümlerinin ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. 26 Şubat 1981'de Resmî Gazete'de yayımlanan "Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği" ile Öğretmenler Günü'nün amaçları, kutlama komitelerinin görev, yetki ve sorumlulukları ve kutlama gününe ilişkin esaslar belirlendi.[6]